Výhody suchého ľadu
- Vysoký chladiaci výkon (152 kcal/kg)
- Vďaka nízkej teplote (–78,5°C) možno použiť na konzervovanie rýchlo sa kaziaceho tovaru a dokonca aj mrazených výrobkov.
- Zabraňuje oxidácii vytláčaním kyslíka z atmosféry obklopujúcej produkt
- Bakteriostatické činidlo
- Nezanecháva zvyšky v dôsledku sublimácie (suchý ľad prechádza z pevného skupenstva priamo do plynnej fázy)
- Jednoduchá manipulácia
- Bez zápachu a chuti
- Netoxický
- Zabezpečuje dlhodobé chladenie produktov
Hlavné aplikácie suchého ľadu
Stravovanie
Na chladenie potravín a nápojov, najmä pre cateringové služby leteckých spoločností
Potravinársky priemysel
Na konzervovanie potravín, prepravu vzoriek a chladenie širokej škály produktov
Chemický a farmaceutický priemysel
Pre reakcie pri nízkych teplotách, konzerváciu vakcín, séra a tkanív
Hutnícky priemysel
Na tepelné spracovanie pri nízkych teplotách, zmršťovanie komponentov a testovanie materiálov
Kryogénne čistenie
Na čistenie strojov, zariadení a foriem otryskaním peletami suchého ľadu, ktoré nezanechávajú žiadne zvyšky ani odreniny
Preprava v chlade
Na tovar podliehajúci skaze, potraviny, chemikálie, liečivá, orgány a vzorky
Relácie a reklama
Na vytvorenie špeciálneho efektu dymu
KONTAKTUJTE NÁS:
Spôsoby dodávky
Suchý ľad môžeme dodať v nasledujúcich formách:
- 3 mm a 16 mm pelety
- Bloky 125 x 105 x 20 mm
V závislosti od požadovaného množstva sa suchý ľad dodáva v izolovaných boxoch alebo vo veľkých izotermických boxoch. Kapacita boxov a truhlíc sa pohybuje od kapacity medzi 10 kg až 400 kg a je možné dodať viacero boxov alebo boxov.
Aké sú chladiace vlastnosti suchého ľadu?
Suchý ľad je odlišný koncept v chladení s obrovskými výhodami oproti použitiu tradičného ľadu a poskytuje alternatívu k iným chladiacim systémom. Jeho vysoký chladiaci výkon, dosiahnuté výsledky a skutočnosť, že nezanecháva zvyšky, znamená, že ho možno použiť na množstvo aplikácií.