logo Go to Home Page
| LEHIGH VALLEY PA

Spoločnosť Air Products získala tretí rok za sebou zlatú medailu EcoVadis za spoločenskú zodpovednosť firiem

Kontakt pro média:

Spoločnosť Air Products (NYSE: APD), popredný svetový výrobca technických plynov, dnes oznámila, že opäť získala zlatú medailu za aktivity spoločenskej zodpovednosti (CSR) od nadnárodnej ratingovej agentúry EcoVadis. Najvyššie ocenenie získala tretí raz za sebou za výsledky za ochranu a zlepšovanie životného prostredia, pracovných podmienok a vzťahov s obchodnými partnermi.

„Sme hrdí na to, že sme za naše aktivity v oblasti CSR opäť získali zlatú medailu EcoVadis,“ povedal Simon Moore, viceprezident spoločnosti Air Products pre vzťahy s investormi, firemné vzťahy a udržateľný rozvoj. „S prihliadnutím na problémy dnešného sveta je spoločenská zodpovednosť dôležitejšia než kedykoľvek v minulosti a my veríme, že každá naša spoločnosť a každý náš zamestnanec má dôležitú úlohu pri budovaní lepšej budúcnosti. V spoločnosti Air Products je udržateľný rozvoj súčasťou nášho vyššieho poslania a ocenenie spoločnosťou EcoVadis potvrdzuje, že sa nám darí ho naplniť. Jeho hodnoty slúžia našim zákazníkom i zamestnancom, komunitám, kde žijeme a pracujeme a našim investorom.“

Získanie tretej medaile od spoločnosti EcoVadis zaväzuje spoločnosť Air Products, aby pokračovala v úsilí zlepšovať spoločenskú zodpovednosť i v roku 2020. Za aktivity v oblasti environmentálnej, sociálnej a správnej transparentnosti bola spoločnosť tento mesiac zaradená do zoznamu 100 Best Corporate Citizens agentúrou 3BL Media. Už deväť rokov za sebou sme uvedení v ročenke Sustainability report 2020, najkomplexnejšej publikácii poskytujúcej hĺbkovú analýzu výkonu spoločenskej zodpovednosti, publikovanej agentúrou S&P Global. A za znižovanie emisií sa Air Products dostala na zoznam Carbon Clean 200 vedený neziskovou organizáciou As You Sow a do rebríčka 100 Most Sustainable Companies od agentúry Barron.

EcoVadis hodnotí a priebežne monitoruje viac ako 65 tisíc spoločností v 160 krajinách sveta v oblasti CSR a poskytuje im nástroje na zlepšenie. Metodika hodnotenia sleduje kritériá CSR v štyroch hlavných kategóriách: životné prostredie, práca a ľudské práva, etika a udržateľné zadávanie zákaziek. Metodológia vychádza z medzinárodných štandardov CSR vrátane globálnych firemných princípov, dohôd Medzinárodnej organizácie práce, štandardov Global Reporting Initiative a ISO 26000. 

Ďalšie informácie o záväzku spoločnosti Air Products voči udržateľnosti nájdete v našej najnovšej správe o udržateľnosti na adrese: www.airproducts.com/Company/Sustainability/sustainability-reports.aspx.

Kontakt pre médiá:
(Air Products SK) 
Vratislav Kopačka
Tel: (+420) 775 991 656

O spoločnosti Air Products