Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Formed burger patties
Jedlo

Kontrola teploty pre procesy miešania a tvarovania potravín

Kľúč k optimalizovanému výsledku tvarovania

Mäkká cestovitá zmes produktu, ktorá je príliš horúca, je nedbalá, nedrží tvar a môže sa prilepiť na formovaciu dosku, vedie k zbytočnému plytvaniu a prepracovaniu. Bežným riešením je pridanie ľadovej vody, suchého ľadu alebo v niektorých prípadoch mrazených prísad počas kroku miešania alebo miešania. To však nie je veľmi presné a môže to byť časovo náročné alebo dokonca nehygienické. Výsledkom často nie je dosiahnutie ideálnej textúry a teploty pre kvalitný tvarovaný produkt. Čoraz populárnejšou alternatívou je montáž na mieru šitého systému vstrekovania tekutého dusíka alebo CO₂ do mixéra alebo mixéra.

Prečo schladiť svoje prípravky počas kroku miešania?

0718-timer
Rýchlosť

Optimalizovaná textúra produktu umožňuje urýchliť proces tvarovania

ap0152-reliability
Spoľahlivosť

Rovnomerná, presná a opakovateľná kontrola teploty zlepšuje konzistenciu

ap0173-yield
Výnosy

Menej odpadového produktu a prepracovania v procese tvárnenia

ap0168-preserved-product-quality
Kvalita

Zvýšená homogenita produktu a žiadne poškodenie produktu v dôsledku chladu

ap0170-food-safety
Potravinová bezpečnosť

Rýchlejšie chladenie znamená kratší čas na dosiahnutie bezpečných chladiacich teplôt

ap0154-extended-shelf-life
Čas použiteľnosti

Čím rýchlejšie sa produkt ochladí, tým rýchlejšie sa stane mikrobiologicky stabilným

Dalco a Air Products: Dosiahnutie dokonalého mixu

Zistite, ako holandský kuchynský robot Dalco zvýšil svoju priepustnosť pri miešaní a tvarovaní produktov a zároveň znížil množstvo odpadu vďaka nášmu Freshline® LIN-IS.

ponuky

Opýtajte sa odborníka

Neil Hansford - Food Technology Expert, UK
Neil Hansford

Expert na potravinárske technológie, Spojené kráľovstvo

Poškodí studený dusík alebo CO₂ môj produkt?

Nie, môžeme prispôsobiť alebo zmeniť teplotu na ideálne nastavenie pre váš produkt.