Kvapalný dusík vďaka svojej ultra nízkej teplote umožňuje chladenie alebo zmrazenie potravín v oveľa kratšom čase ako mechanické zmrazovanie vzduchom. Je to najrýchlejšia metóda zmrazovania známa pre individuálne rýchlo zmrazené (IQF) potraviny. Čo znamená viac produktov spracovaných za rovnaký čas.
Kvalita produktu:
- Extrémne rýchly proces zmrazovania umožňuje, aby voda v produkte zamrzla na oveľa menšie ľadové kryštály, čím sa znižuje poškodenie bunkových stien produktu. To znamená lepšie zachovanie textúry, chuti a vlhkosti vášho produktu.
- Naše presné a opakovateľné zariadenia na rýchle chladenie vám pomôžu dosiahnuť konzistentný konečný výsledok pre rýchlejšie ďalšie spracovanie a zlepšenie kvality produktu.
Stopa: Systémy na báze tekutého dusíka zaberajú menej miesta ako iné systémy… až polovičný priestor — v mnohých prípadoch.
Flexibilita: mraziace alebo chladiace systémy s podporou dusíka sú rýchlo v prevádzke a dokážu si poradiť s premenlivými objemami.
Cena: možnosť prenájmu vybavenia umožňujúca minimálne investičné náklady.