logo Go to Home Page
| LEHIGH VALLEY PA

Air Products vyhlásil obchodnú stratégiu „O tretinu do ’30“ so záväzkom znížiť emisie oxidu uhličitého

Kontakt pro média:

Spoločnosť Air Products (NYSE: APD), významná svetová spoločnosť v oblasti priemyselných plynov, dnes oznámila nový cieľ udržateľnosti, na základe ktorého chce do roku 2030 znížiť svoje emisie oxidu uhličitého o jednu tretinu oproti emisiám v roku 2015. Spoločnosť Air Products si vytýčila tento nový cieľ, pretože sa blíži k úspešnému dosiahnutiu cieľov udržateľnosti stanovených do roku 2020. 

Na dnešnej výročnej konferencii Credit Suisse 33rd Annual Basic Materials Conference hovoril predseda, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Air Products, Seifi Ghasemi o význame udržateľnosti pre spoločnosť. "Udržateľnosť je jadrom toho, čo spoločnosť Air Products za posledných 80 rokov v podnikaní dokázala. Naše priemyselné plyny, technológie a aplikácie umožňujú zákazníkom na celom svete znížiť spotrebu energie, znížiť emisie a zvýšiť produktivitu. Technológie Air Products hrajú tiež zásadnú úlohu pri riešení významných energetických a environmentálnych výziev vďaka splyňovaniu, zachytávaniu uhlíka a výrobe vodíka pre čistú mobilitu. Ukážkovým projektom môže byť NEOM – najväčší bezuhlíkový a skutočne transformačný vodíkový projekt na svete,“ prehlásil Ghasemi.

"Tento ambiciózny záväzok je kompletne v súlade s našou obchodnou stratégiou, do ktorej patria projekty zachytávania uhlíka, nízkouhlíkové a bezuhlíkové projekty, prevádzková dokonalosť a zvýšené využívanie obnoviteľnej energie. Verím, že s našimi technológiami a produktami, a najmä s pracovitými a pre vec zapálenými ľuďmi, budeme pokračovať v našich skvelých výsledkoch pri naplňovaní a prekračovaní ambicióznych cieľov, “ povedal Ghasemi.

Záväzok znížiť emisie oxidu uhličitého „O tretinu do ’30“ nadväzuje tiež na vyššie ciele spoločnosti Air Products motivovať zamestnancov po celom svete k spolupráci a inováciám pri riešení významných energetických a environmentálnych výziev. Ľudia spoločnosti Air Products berú svoju zodpovednosť dosiahnuť vyššiu udržateľnosť vážne a napomáhajú k tomu i našim zákazníkom. Spoločnosť v súčasnosti hľadá a vyvíja nové cesty, ako emisie znížiť ešte nad rámec cieľa.

„V Európe si spoločnosť Air Products vybudovala solídnu cestu k udržateľnému rastu a v spolupráci s našimi zákazníkmi dodávame čistejšie energetické riešenia,“ uviedol Ivo Bols, prezident Air Products pre Európu a Afriku. „S ambicióznou politikou dodržiavania najvyšších environmentálnych štandardov budeme i naďalej hrať aktívnu úlohu pri zaisťovaní konkurencieschopnej a udržateľnej Európy, “ dodal Ivo Bols.

Okrem dodávok produktov a technológií, ktoré zákazníkom Air Products umožnili v roku 2019 znížiť emisie oxidu uhličitého o 69 miliónov ton, spoločnosť už dosiahla alebo prekročila väčšinu cieľov udržateľnosti stanovených do roku 2020. Ďalšie informácie o úspechoch a úsilí spoločnosti Air Products v oblasti udržateľnosti nájdete na webe spoločnosti alebo v jej najnovšej správe Sustainability Report 2020.

Kontakt pro médiá:
(Air Products SK) 
Vratislav Kopačka
Tel.: (+420) 775 991 656

O spoločnosti Air Products