Oxid uhličitý (CO₂) inhibuje rast väčšiny aeróbnych baktérií a plesní. Vo všeobecnosti platí, že čím vyššia je hladina CO₂, tým dlhšia je dosiahnuteľná skladovateľnosť. CO₂ je však ľahko absorbovaný tukmi a vodou – preto väčšina potravín absorbuje CO₂. Nadmerné hladiny CO₂ v MAP môžu spôsobiť zafarbenie chuti, stratu odkvapkávania a kolaps balenia. Je preto dôležité, aby sa dosiahla rovnováha medzi komerčne žiaducou dobou skladovateľnosti produktu a mierou, do akej je možné tolerovať akékoľvek negatívne účinky. Ak sa na kontrolu rastu baktérií a plesní vyžaduje CO₂, odporúča sa minimálne 20 %.
Navštívili ste naše? MAP stránku?
Tam, kde sa pitná voda získava zo zeme, nie je obsah minerálov optimálny pre ľudskú spotrebu alebo môže byť nevhodný na vstup do medených potrubných sietí, kde môže nízka mineralita vody spôsobiť koróziu potrubia. CO₂ v kombinácii s kalcitom pomáha korigovať tvrdosť vody, aby sa zabránilo hromadeniu korózie vedúcej k poškodeniu siete.
Pridaním CO₂ do pitnej vody sa zvyšuje tvrdosť vodného prúdu, udržiava sa rovnováha medzi uhličitanom, hydrogénuhličitanom a voľným CO₂ a zvyšuje sa mineralizácia vody a dávkovanie každého činidla.
Zistite viac o remineralizácia.
Oxid uhličitý (CO₂) poskytuje prirodzenú užívateľsky príjemnú alternatívu k minerálnym kyselinám na kontrolu pH v bazénoch. Vo vode CO₂ tvorí miernu kyselinu uhličitú, ktorá tiež pomáha udržiavať alkanilitu a znižuje celkové rozpustené pevné látky.
Zistite viac o našom Neutralizácia pH riešenia.
Keď hovoríme o suchý ľad (alebo suché ľad) označujeme oxid uhličitý (C O₂) v pevnom stave. Nazývame ho tak, pretože jeho teplota je veľmi nízka (sublimuje pri -78,5 °C) a má rovnaký vzhľad ako ľad, ale keď sa odparí, nezanecháva žiadnu vodu ani žiadne zvyšky. Okrem toho tiež znižuje mieru vlhkosti v prostredí.
The Suchý ľad je vynikajúca chladiaca kvapalina, ideálna na konzervovanie výrobkov citlivých na vlhkosť a je vhodný pre mnohé aplikácie, ako je catering, akcie, konzervovanie potravín, enológia, chladiarenská preprava, priemyselné čistenie a vo farmaceutickom priemysle na konzerváciu očkovania, biologických materiálov atď.
Zistite viac o našom Roztoky suchého ľadu.
Použitie plynnej zmesi pre výčap ležiakov, stoutov a jablčných muštov poskytuje krémovejšiu a dlhšie trvajúcu hlávku a vo všeobecnosti zlepšuje vzhľad čapovaného piva. Znižuje tiež zanášanie a zaisťuje rýchlejšie dávkovanie.
V závislosti od typu nápoja budete potrebovať inú zmes plynov:
Zistite viac o našom Výdaj nápojov a Pivný plyn riešenia.